Responsive Web Design

Hvad er en “Mobile First” Hjemmeside?

Begrebet “Mobile First Webdesign” dækker ganske enkelt over at en hjemmeside er struktureret således, at den automatisk fremstår brugervenligt, informativ og funktionel for alle brugere, – hvad enten den bliver besøgt fra en SmartPhone, en iPad eller anden Tablet, – eller fra en ganske almindelig personlig computer.

Hjemmesidens design tilpasser sig individuelt til den besøgendes enhed udfra hvordan den er konfigureret.

For bare få år siden var det anderledes, – dengang var det “optimalt” hvis en hjemmeside havde en statisk opløsning på 1024px i bredden, fordi så ville “ca. 95% af de besøgende få en god oplevelse” af hjemmesiden, både med hensyn til layout som funktionalitet, ganske enkelt fordi de fleste internet-surfere maksimalt havde skærmbredde på 1440px og surfede fra en personlig Mac eller Windows computer.

Siden da, er det gået stærkt mht. til kravet om modulerende skærmopløsning, bedre kendt som “Responsive Webdesign”, ikke mindst pga. af iPhones, iPads og de andre nye SmartPhones og Tablets der er kommet på markedet de seneste par år.

Mobile-First Webdesign

Idag surfer mere end 65% af verdenens internetbrugere fra en mobil enhed, hvilket naturligvis betyder, at det nu er en fordel at have en “Mobil First” optimeret hjemmeside der automatisk tilpasser sig den besøgendes enhed, for ikke at miste vigtige potientielle kunder.

Er din hjemmeside ikke optimeret til “Mobil First” eller et “Responsive” webdesign, tilbyder XCONSULT WEBDESIGN & MEDIA gerne et re-design af hjemmesiden, med et innovativt og brugervenligt webdesign baseret på Zurb Foundation eller andre førende HTML5 skabelon Frameworks, samt et frit og brugervenligt CMS fra WordPress eller Textpattern til at holde indholdet ajour med fremover.

1 kommentar til “Hvad er en “Mobile First” Hjemmeside?”

Der er lukket for kommentarer.